Волен Сидеров: Създадоха ГЕРБ, за да разбият „Атака“

Волен Сидеров: Създадоха ГЕРБ, за да разбият „Атака“

Според лидера на партията в Европа идва ред на националистическия вот

 

ГЕРБ били създадени през 2006 година, за да бъде спрян възходът на „Атака“. Тази теза разви лидерът на „Атака“, една от трите политически сили в коалиция „Обединени патриоти“, от телевизия „Алфа“. Волен Сидеров за пореден път показа в политическата си телевизия непреодолимите противоречия между партньорите в управляващата коалиция.

„Не е лошо да върнем лентата и да видим как се елиминират цели събития, фактори, хора, лица“, добави Сидеров. Той даде за пример 50-хиляден митинг, организиран от партията му през 2006 година, който не бил отразен от националните медии, както и подценяването му като кандидат на балотажа на президентските избори през същата година срещу Георги Първанов. Точно за това била създадена нова политическа сила, която да измести „Атака“.

„Докато аз бях представян като нацист, Бойко Борисов беше като супермен“, каза още Сидеров. Според него няма друга политическа сила и друг лидер на партия, които да са претърпели толкова удари.

„Атака“ съществува, продължава да съществува. Направи още няколко пъти присъствие в българския парламент, въпреки че половината от парламентарната ни група през периода 2009-2013 г. беше купена от брокери на ГЕРБ и беше разбита. Преди изборите от 21 души 11 бяха купени, за да напуснат групата. Даваха им пари на ръка, които се водиха като субсидия и т.н. Само времето не достигна да разбият цялата група“, разказа версията си Сидеров.

Според него това е бил отговорът на ГЕРБ, когато той е започнал да коментира тяхната политика. „Ние имахме много съвпадения в програмите. Дадохме подкрепата си на ГЕРБ парламентарно при едни силно изявени протекционистки и дори националистки намерения на Борисов, касаещи енергетиката, производството, борбата с монополите. Всичко това съвпадаше с нашите виждания. Когато се видя, че те завиват от тях, аз оттеглех подкрепа и отговорът беше разбиване на парламентарната група“, каза Сидеров.

„Влизането в управлението на НФСБ и ВМРО чрез най-високите постове – вицепремиерските, донесе повече негативи, отколкото позитиви. Аз през цялото време на сегашното управление повтарях и насочвах погледа към важните неща, съществените сфери, а те го приемаха като лично заяждане“, направи оценка и на коалицията „Обединени патриоти“ Сидеров.

„Единственият смисъл в тези критики е да се насочи тази енергия, защото загубим ли я, ще загубим въобще възможността патриотичен, националистически вот да бъде добър и успешен в България. А в Европа той идва на дневен ред“, смята Сидеров.

„Месеци наред говоря на коалиционен съвет, че общ добър резултат би запазил управляващата коалиция. От коалиционните партньори, доколкото чувам, нямат желание да са с мен на евроизборите, но това го чувам като слухове, официален отговор нямам“, каза Сидеров за европейските избори.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio