Мишел Обама измести Хилари Клинтън като жената, будеща най-голямо възхищение в САЩ

Мишел Обама измести Хилари Клинтън като жената, будеща най-голямо възхищение в САЩ

 

Бившата първа дама на САЩ Хилари Клинтън беше изместена от друга бивша първа дама – Мишел Обама, като жената, на която американците се възхищават най-много. Това показва публикувано вчера проучване на „Галъп“, предаде „Франс прес“.

Петнайсет процента от 1025-те американци, участвали в годишното допитване, са заявили, че Мишел Обама е жената, на която най-много се възхищават. На второ място с пет процента е телевизионната водеща Опра Уинфри, следвана от Хилари Клинтън и сегашната първа дама Мелания Тръмп с четири процента.

Така Мишел Обама измести от първата позиция Хилари Клинтън, която 22 пъти, включително предишните 17 години, е била жената, будеща най-голямо възхищение сред американците.

Според проучването, проведено между 3 и 12 декември, бившият президент на САЩ Барак Обама за 11-а поредна година е мъжът, на когото американците се възхищават най-много. Той заема първото място с 19 процента.
Втори за четвърта поредна година е президентът Доналд Тръмп с 13 процента, следван от бившия президент Джордж У. Буш и папа Франциск с два процента.

„Галъп“ извършва такова проучване всяка година от 1946 г. насам с изключение на 1976 г.

 

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio