Парламентът закри Министерството за европредседателството

Парламентът закри Министерството за европредседателството

Парламентът гласува в четвъртък решение за закриване на Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, считано от 1 януари 2019 г. Лиляна Павлова беше освободена като министър. Тя ще се върне на депутатското си място.

Павлова се появи с патерици в Народното събрание заради счупен крак. Тя  отчете председателството като успешно изпълнена мисия.

Кристиян Вигенин съобщи, че БСП ще поиска детайлна справка за разходването на средствата по време на председателството. „След края на председателството се случиха неща, по които можем да повдигнем вежди. Част от основните спонсори днес са или в ареста, или се издирват от Интерпол. Нито сме в Шенген, превозвачите ни бяха ударени от пакета „Мобилност“, каза още Вигенин.

 

В бъдеще Павлова вероятно ще оглави Глобалния център за партньорство с Китай. Слухове в политическите среди я гласят и за дипломатически пост.

Драгомир Стойнев от БСП беше категоричен, че ако България не бъде приета в Шенген по въздух, вода и суша, това ще е пълен провал и за нашето председателство, и за сегашното правителство.

Снимки: Сергей Антонов

 

Категории ОбществоЕтикети ,