Интерпол пусна снимки на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване

Интерпол пусна снимки на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване

 

Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване, предаде БГНЕС. Хотелиерите са издирвани от септември. За тях има издадена и европейска заповед за арест.

Съпрузите са обвинени за участие в престъпна група и за укрити данъци. В ареста е едно от децата им – Вълчо, който има обвинение за пране на пари. Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания за конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева.

Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен. В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

По повод задържането на съпрузите главният прокурор Сотир Цацаров заяви през септември, че „прокуратурата действа по реда на НПК“. Той увери, че са предприети всички необходими действия по реда за международната правна помощ за установяване на местонахождението на Арабаджиеви.

На 3 септември заместникът на Цацаров Иван Гешев пък обяви „Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват. Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват”, заяви Гешев.

Доскоро имената на Ветко и Маринела Арабаджиеви не бяха в списъка на издирваните, качен на сайта на Интерпол. Обвинени по т.нар. дела с обществен интерес през последно време и обявени официално от българската прокуратурата за издирвани от Интерпол са на интернет страницата на организацията – Евелин Банев – Брендо, братя Галеви, Цветан Василев, Димитър Желязков – Митьо Очите, избягалият от Софийския затвор Радослав Колев и др. Според наблюдаващия делото Кирил Пейчинов Арабаджиеви се издирват от Интерпол и че организацията качвала имената не на всички издирвани.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio