Иванчева и Петрова допускат, че третият подсъдим е искал подкуп от тяхно име

Иванчева и Петрова допускат, че третият подсъдим е искал подкуп от тяхно име

Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни, споделиха двете подсъдими

 

Бившата кметица и заместник-кметицата на „Младост” допускат, че третият подсъдим по делото за подкуп може да е искал рушвети от тяхно име. Това споделиха подсъдимите за получаване на подкуп  – Десислава Иванчева и Биляна Петрова, в интервю за  Нова телевизия. Те разговаряха с водещия на „Здравей, България” Виктор Николаев в една от залите на Специализирания съд.

„Ние наистина сме болни. Психическото ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Но коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца? Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро?”, запита риторично Иванчева.

Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като „съвременен концлагер”. Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.

Според бившата вече заместник-кметица атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва „под всякакви форми”. Дори защитничката й Ирен Савова била заплашвана.

Петрова заяви още, че е заплашвана с убийство в ареста от представител на ДАНС малко след задържането й.

Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели „борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони”.

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните от „Правен свят”* записи от СРС-та, за да не „улесняваме прокуратурата”. Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

Бившият кмет бе категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала.

„Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите”, обясни Иванчева.

Тя каза още, че допуска третият арестуван по случая – бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, да е искал подкупи от нейно име.

„В България няма да имаме справедливо решение на делото”, каза още Иванчева.

Тя и заместничката й Биляна Петрова са в столичния арест от април месец насам, когато при зрелищна спецакция бяха арестувани за искане на подкуп.

 

 

*След промяната на собствеността на сайта „Правен свят“ медията твърдо отстоява линия, която е в синхрон с интересите на главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio