Борисов за мръсния въздух: От Орешарски си е така

Борисов за мръсния въздух: От Орешарски си е така

Въздухът в София не е мръсен само сега при управлението на ГЕРБ, но и преди години е бил. В този тон премина изказванете на премиера Бойко Борисов в Народното събрание. Борисов се появи там за едно от редките си участия на парламентарен контрол.

„Помните 2008, когато бях кмет на София, се виеше дим от „Кремиковци” с всички цветове на дъгата, така че ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв е щял да бъде“, припомни си премиерът.

После той обеща да изпълни всички мерки за чистотата на въздуха, които са приети или набелязани от министерството на околната среда по времето на кабинета „Орешарски“, подкрепян от БСП и ДПС.

Той коментира темата от парламентарната трибуна след като БСП използва присъствието му в залата заради парламентарния контрол и в декларация повдигна темата за мръсния въздух.

„Поемам ангажимент по време на мандата на БСП и ДПС всички мерки, които министерството на екологията тогава е приело или искало да въведе, да ги направя. По време на премиера Орешарски. Да ви успокоя, абсолютно всичко, каквото като стратегия сте имали, ще бъде изпълнено, колкото и да струва“, заяви министър-председателят.

Премиерът не подмина и темата за конфликта между Русия и Украйна. „По-лошо от това не можеше да направят за Черно море“, коментира пред медиите в парламента премиерът Бойко Борисов.

Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, не за кораби. Към момента няма военни кораби в Черно море, каза още Бойко Борисов по повод инцидента в Керченския проток и информацията на CNN, че САЩ планират да изпратят военни кораби в Черно море.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio