„През 2012 г. имаше земетресение, жената и децата се изплашиха, кръстникът предложи жилище…“

„През 2012 г. имаше земетресение, жената и децата се изплашиха, кръстникът предложи жилище…“

Финансовият министър Владислав Горанов бил приел покана от кръстника си Иван Сариев да живее в луксозното жилище в комплекса „Есте“ на Кирил и Георги Домусчиеви заради земетресение. Това стана ясно от интервю на Горанов пред Нова ТВ.

„През 2012 година, помните, имаше едно голямо земетресение, което разтърси Перник и стигна до София като въздействие. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10-ти) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца и съпругата, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни – на мен и на моите деца Иван Сариев да ползваме жилище, което той е закупил с инвестиционна цел. Всички сметки и разноски по жилището си ги заплащах аз и в момента, в който се смени законът и трябваше тия факти и обстоятелства да е се декларират аз много мислих дали това всъщност представлява проблем за мен. В края на крайщата тази преценка ще бъде направена от КОНПИ”, обясни Горанов.

Неговата преценка към момента, в който бил декларирал обстоятелството с апартамента е, че той не е в конфликт на интереси.

„Нека да се изследва – ако няма спечелени обществени поръчки, ако няма специално третирани фирми от страна на приходната администрация, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси. Защото в противен случай като финансов министър, който ръководи едни от най-големите администрации в държавата, и то свързани с целия икономически живот, аз трябва да се затворя като отшелник някъде и да не се виждам с жив човек”, каза още Владислав Горанов.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio