Цачева коментира килията на Иванчева: Всички задържани се третират еднакво

Цачева коментира килията на Иванчева: Всички задържани се третират еднакво

 

„Всички задържани лица се третират еднакво, няма ВИП арестанти. Те са поставени при едни и същи условия, така че по линия задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова не мисля, че има неравнопоставеност спрямо останалите лица, които са там „, каза пред журналисти в парламента министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от агенция „Фокус“.

Снимки: Пресцентър на омбудсмана

„Дори се шегувахме, че следващата седмица очакваме от Франция още такива лица“, коментира тя. Шегата на министър Цачева се отнася до бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения Банева, които ще бъдат екстрадирани от Франция следващата седмица. Те бяха задържани в Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери“, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

Цачева коментира снимки от килията на бившия кмет на „Младост“, разпространени от омбудсмана Мая Манолова, и посочи, че петното на тавана е от теч. „Защото над това помещение е затворът. И за да се извърши основен ремонт, трябва да има възможност да бъде освободена съответната килия, за да се ремонтира, но всичко е пренаселено – до това опират нещата. Средства имаме, но сградата е пренаселена“, уточни министърът на правосъдието.

По думите й усилията на министерството са насочени и към подобряване на условията в затворите. „Защото моя грижа е да се погрижа не само за физическото, но и за психическото здраве на арестантите“, каза още правосъдният министър ръководствата на прокуратурата, МВР, главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, областна служба „Изпълнение на наказанията“ – София, както и самата Мая Манолова.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio