Румен Ненков: Има изцяло политически решения на Конституционния съд

Румен Ненков: Има изцяло политически решения на Конституционния съд

 

За съжаление има решения на Конституционния съд, които са изцяло политически. Такива примери са решенията за Истанбулската конвенция и по делото „Пеевски“. Това коментира по bTV бившият конституционен съдия Румен Ненков.

Според него начинът, по който се е водило делото за Истанбулската конвенция, поражда сериозни съмнения за това, че има политическо влияние.

„Същото беше и по делото „Пеевски”. Нямам никакво лошо отношение към него, нито му познавам бизнеса. Знам само едно – народен представител, който и за един миг изпадне в несъвместимост, и тази несъвместимост не е министър, не може повече да се върне в Народното събрание. Това пише в българската Конституция”, каза Румен Ненков.

„Никога не съм бил политически зависим”, подчерта той. „Искаха да ме изкарат покрай професията на големия ми син, който е депутат от ГЕРБ”, каза Румен Ненков и изтъкна, че е табу двамата да говорят за политика. „Никога момчето не е казвало: „Абе, тате, виж това дело”(…) Майка му работеше в общината, когато кмет беше Бойко Борисов и той тогава фактически го е харесал. Предполагам, че това е било”, коментира още той.

„Има много решения, в които съм гласувал против законодателни актове на ГЕРБ”, посочи бившият конституционен съдия.

 

Категории Акцент-2Етикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio