Цацаров поиска имунитета на Елена Йончева, Веселин Марешки и още четирима депутати

Цацаров поиска имунитета на Елена Йончева, Веселин Марешки и още четирима депутати

Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от прокуратурата. Исканията касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство.Сред депутатите с поискани имунитети се открояват Елена Йончева от БСП и Веселин Марешки от „Воля“.

На Елена Йончева е повдигнаото обвинение за престъпление по чл. 253 ал. 5 вр. ал. 1 НК  -изпиране на пари в особено големи размери. Въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък.

На Веселин Марешки и колегите му от „Воля“ Кръстина Таскова и Пламен Христов са повдигнати и предявени обвинения за престъпления по чл. 213а ал. 2 т. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК  за изнудване.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio