Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни избори

Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни избори

Ще ограничим командировъчните и ще се опитаме болните да дойдат в пленарна зала, заяви той по повод проваления кворум в петък

 

„Няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори.“ Такъв коментар направи Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, пред Нова телевизия в отговор на въпрос дали е възможно бойкотът на БСП и ДПС в парламента с проваления кворум в петък да доведе до парламентарна криза, съобщава БГНЕС.

„Имахме хора, които бяха в болнични, имахме командировки. Сега ще ограничим командировъчните и ще се опитаме тези, които са болни, да могат да дойдат в пленарна зала. Но бих упрекнал опозицията, че петък е ден за парламентарен контрол – което е дейност предимно на опозицията“, поясни той.

По въпроса за протестите на майките с деца в неравностойно положение той заяви: „Ангажиментът който сме поели към майките, ще стане. ГЕРБ е поел ангажимент в средата на декември законопроектите да са приети и да може предвидените 150 млн. лв. да бъдат получени.“

„За казуса „Валери Симеонов“ бих казал следното – аз никога не бих произнесъл такива думи. Но аз съм свидетел и как Симеонов е отстоявал позиции в защита на майките“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той коментира и проверките и арестите, които текат в ДАБЧ. „Това, което е видно, е че има политическа воля за да бъде дадена възможност на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че за да се получи българско гражданство, има много институции, и в крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство“, посочи Цветанов.

Във връзка с фрапиращите случаи на насилие над жени напоследък и в отговор на въпрос дали ГЕРБ не отчитат като грешка, че са се отказали от Истанбулската конвенция, Цветанов направи препратка въпросът да бъде отнесен към лидера на БСП Корнелия Нинова.

„При тази атака, това, което ГЕРБ можеше да направи, беше ние да сезираме КС и той се произнесе против Истанбулската конвенция. Сега Цвета Караянчева (председател на НС) води кампания за законодателни промени против домашното насилие“, заяви Цветанов.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio