Левон Хампарцумян няма да ръководи повече Булбанк

Левон Хампарцумян няма да ръководи повече Булбанк

Главният изпълнителен директор на УниKредит Булбанк Левон Хампарцумян напуска поста си от 1 май 2019 г. Това става ясно от съобщение на банката. Тогава изтича неговият мандат и след 18 години начело на банката той няма да бъде подновяван отново.

Надзорният й съвет е одобрил Теодора Петкова да поеме позициите на председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор. До май се очаква решението да има одобрение от регулатора БНБ.

Левон Хампарцумян остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции, се посочва в съобщението.

Спекулациите за напускането на Хампарцумян на позицията му в УниKредит Булбанк съществуват от няколко години. Те винаги са били отричани от собствениците на банката от групата Уникредит.

Левон Хампарцумян става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк през 2001 г. Година по-рано той е изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и като такъв участва в процедурата по приватизация на банката. Тогава финансовата институция под името Булбанк е продадена на консорциум от италианската група УниKредито и германския фианнсов гигант Алианц.

Категории Пари

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio