Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов до края на деня

Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов до края на деня

 

Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров поиска „незабавно свикване“ на коалиционния съвет, който до края на деня да разгледа въпроса с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер. Това се казва в съобщение, разпространено от прецсентъра на „Атака“.

Малко по-рано днес Валери Симеонов даде да се разбере, че не смята да подава оставка. Той каза още, че оставката му е политическо решение, което може да бъде взето от коалиционния съвет. В него участват премиерът Бойко Борисов, съпредседателите на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В момента има протест на майките на деца с увреждания пред Министерския съвет. Няколко неправителствени организации поискаха оставката на вицепремиера, след като миналата седмица пред партийната си телевизия СКАТ той обяви, че проектозаконът за хората с увреждания е опит „да се угоди на кресливи майки с уж болни деца“.

„В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в коалиционния съвет, макар и от разстояние“, се казва в позицията на Волен Сидеров.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio