НФСБ иска оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група

НФСБ иска оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група

Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия, мотивираха се от партията на Валери Симеонов

 

От Национален фронт за спасение на България искат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединените патриоти. Лидерът на „Атака“ нарушил договорките в коалицията, според Валентин Касабов. Затова НФСБ снемат доверието от него. Решението на партията на вицепремиера Валери Симеонов идва само час след първоначално обявеното снемане на доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група.

Хората на Валери Симеонов в парламента щели да се представляват от Касабов и Борис Ячев. Всички прояви и изявления на атакиста не трябвало да се обвързват с НФСБ.

„Неговите интереси са да защитава само и единствено интересите на Русия. Интересите му са да работи срещу България и в никакъв случай това не е патриотизъм“, каза Касабов за Сидеров.

Сидеров е нарушил и решения на коалиционния съвет на „патриотите“ от септември, с които се задължавали всички да подкрепят действията представители на „Обедини патриоти“ в Министерския съвет – министри и премиери. На същото заседание е решено и Волен Сидеров да остане председател на парламентарната група, въпреки че от НФСБ искаха оставката му.

„Не можем да приемем клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос“, заяви Ячев. Друга клевета било, че Симеонов и Цветанов са подкрепяли Истанбулската конвенция.

„Целта е провокация, разбиване на „Обединени патриоти“ и голямата коалиция“, каза още Ячев, но уточни, че коалицията е стабилна. Нито представителите на НФСБ, нито Валери Симеонов имали намерение да напускат.

Валери Симеонов каза преди дни, че до месец партията му ще реши дали ще участва самостоятелно на европейските избори. Той уточни, че „Обединени патриоти“ са създадени да участват в парламентарните избори и евентуално във властта, но всяка партия в коалицията е самостоятелна и сама ще реши по какъв начин ще се явява на другите вотове.

Третият коалиционен партньор в „малката коалиция“ – ВМРО, не взе страна в спора. Зам.-председателят на парламентарната група Искрен Веселинов смята, че е абсолютно незряло да се разрушава постигнатото патриотично обединение.

„Няма да влизаме в диалог. Нямаме желание да заемаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между нашите двама партньори има такова напрежение. Търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими“, заяви депутатът от ВМРО. Разговорът щял да се проведе на заседание, което не се знае кога ще бъде. Дотогава ВМРО ще се стремят да запазят коалиционното единство.

От НФСБ са гневни, че атакистът твърди, че Симеонов и Цветанов подкрепяли Истанбулската конвенция. Ядосани са и че се твърди, че Валери Симеонов бил вицепремиер на Сорос.

Преди дни лидерът на „Атака“ поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради скандал на пътя със съпругата на Сидеров. Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов не подкрепи това искане.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio