Запорираха имущество на Трайчо Трайков

Запорираха имущество на Трайчо Трайков

 

По искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Софийският градски съд (СГС) е запорирал имущество на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков. Сега Трайков е общински съветник.

Новината съобщи пред Нова ТВ председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев. По думите му проверката за 10-годишен период е приключила, като е установено несъответствие за 2,4 млн. лв. „Това са пари, които лицето е използвало за купуване на недвижими имоти и борсова активност. Има запорирани два недвижими имота, студио, банкови сметки, акции и дялове“, съобщи още Пламен Георгиев.

Проверката, която започнала през 2017 г., била заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната цена на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН. Сделката беше осъществена по времето, когато Трайков беше енеергиен министър.

До петък Трайков трябва да представи декларация пред КПКОНПИ за произхода на тези пари. Ако не успее, запорираното имущество ще му бъде отнето.

 

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio