Председателят на БСК Сашо Дончев напуска работодателската организация

Председателят на БСК Сашо Дончев напуска работодателската организация

Изборът на нов изпълнителен председател също допринесли за решението

 

Председателят на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК) Сашо Дончев, чийто мандат на поста изтича след година, напуска работодателската организация. Това съобщава вестник „Сега“, чийто издател е Дончев.

Като причина той посочва „ниската и дори нулева ефективност“ от дейността на камарата. След кончината на дългогодишния изпълнителен председател Божидар Данев на поста му беше избран собственикът на радио „Дарик“ Радосвет Радев.

Изборът на нов изпълнителен председател и последните решения на управителния съвет на БСК също са допринесли за решението на Дончев, тъй като според него те ще доведат до продължаване на конформизма в поведението на БСК спрямо публичната администрация в ущърб на интересите на предприемачите в България и в полза на политически назначените бизнесмени.

„Моят път е друг и аз се надявам да си намеря добра компания по него“, заявява досегашният председател на УС на работодателската организация в писмо до БСК.

На сайта на камарата е посочено, че Дончев е освободен като председател на управителния съвет след оставка, но остава негов член. Той беше начело на управителния съвет от 2011 г. до 20 септември.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio