Шефът на ГДБОП за арестуваните журналисти: Гледаме тъп филм с измислен сценарий

Шефът на ГДБОП за арестуваните журналисти: Гледаме тъп филм с измислен сценарий

Няма за какво да се извинявам. Журналистите не са с повече права от служителите на реда.  Това заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пред bTV във връзка със задържането на Димитър Стоянов от сайта Бивол и румънския журналист Атила Биро от Rise Project.

Двамата бяха арестувани край Радомир и откарани през нощта срещу петък в полицейското управление с белезници „за изясняване на самоличността“. С тях беше задържан и адвокатът им. Двамата журналисти работят по разследване за корупционни практики на строителната фирма „Джи Пи Груп“.

Полицаите, които са извършили ареста, са били на секретен пост и не са знаели, че журналистите ще идват на местопроизшествието, обясни Спиридонов. „Каква работа имат тези журналисти да се намират на мястото, нали са подали на нас информацията? Българските служби за сигурност ли работят или журналистите? Оставам с впечатлението, че искате при българските служители на МВР и българските граждани най-вече да създадете усещането, че журналистическата гилдия е нещо повече от тях“, каза Спиридонов. По думите му цялата работа е „филм със скапан сценарий“.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio