„Бурятя на живота“ ще удари Северна и Южна Каролина най-късно в петък

„Бурятя на живота“ ще удари Северна и Южна Каролина най-късно в петък

Застрахователите смятат, че това ще е „най-скъпият“ ураган за континентална Америка

 

Ураганът Флорънс продължава своето настъпление към източното крайбрежие, въпреки че в последните часове отслаби леко силата си и остана в категория 3, съобщи БНР. Очаква се до няколко часа той отново да стигне 4- та степен и именно с тази мощ да удари населените места. Стихията наближава бреговете на Северна и Южна Каролина с 25-метрови вълни, а Хавай е залят с поройни дъждове от бурята Оливия.

Флорънс е на около 595 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина. Той е с максимални постоянни ветрове от 185 км/ч. Огромните вълни се очаква да залеят бреговете на Северна и Южна Каролина, а застрахователите предвиждат, че това ще стане най-скъпата буря, която някога е удряла континенталната част на САЩ.

От Националния център за ураганите заявиха, че масивните вълни са резултат от силни ветрове, движещи се в същата посока като бурята. Прогнозите са, че стихията ще настъпи на сушата късно в четвъртък или в петък сутринта. Очакват се силни наводнения.

Националният метеорологичен център смята, че Флорънс ще бъде „бурята на живота“ за хората от някои части на Каролина. В същото време остров Мауи беше ударен от силен дъжд и силен вятър, докато постепенно отслабващата тропическа буря Оливия се приближава към Хавай. Проливните дъждове започнаха още от сутринта на Мауи и в северната част на Големия остров Хавай. Кметът на Мауи Алън Аракава призова жителите да се запасят с питейна вода и предупреди, че се очакват прекъсвания в електрозахранването, свлачища, високи вълни, паднали дървета и наводнени пътища. Училищата и правителствените служби са затворени до петък, а националната гвардия е мобилизирана, за да оказва помощ на засегнатите.

Категории ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio