По делото „Арабаджиеви“ са иззети нови 500 000 лева

По делото „Арабаджиеви“ са иззети нови 500 000 лева

Задържани са трите лица и автомобилът, в който са намерени парите

 

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, са иззети още половин милион лева, съобщиха от прокуратурата. Парите са намерени при проверка на автомобил в Бургас на 11 септември.

Банкнотите били в хартиени пликове, носени от двама от пътуващите в колата. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева, изтеглени от банка, е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство – захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и автомобилът, с който са се придвижвали.  В хотелите на Ветко Арабаджиев „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив в края на август бяха открити и иззети над 10 млн. лв. в брой.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обявени за общодържавно издирване, а единият им син е обвинен за пране на пари и след като беше пуснат временно от ареста, вчера бе задържан отново.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio