Борисов разказа пред младежите от ГЕРБ какви фалшиви новини пускат за него

Борисов разказа пред младежите от ГЕРБ какви фалшиви новини пускат за него

Той определи скандала с допълнително напечатаните бюлетини в Костинброд в деня за размисъл за най-голямата фалшива новина

 

Премиерът Бойко Борисов обяви фалшивите новини за заплаха за националната ни сигурност и обясни, че кореспондират с учебника на КГБ за компромати. Тезата бе развита при откриването на 11-ия летен университет на младежите от ГЕРБ  във Варна „Само истината, не на фалшивите новини“.

„В учебника на КГБ пише, че такъв компромат трябва да направиш, че този, който го чете, да се отврати от себе си. Сиреч, ако трябва малки деца да е ял“, разясни Борисов пред младежите от ГЕРБ. По думите му така днес 100 души могат да повярват, утре – хиляда, в други ден – пет хиляди, тъй като хората се питали как е възможно.

След като определи скандала с допълнително напечатаните бюлетини в Костинброд в деня за размисъл за най-голямата фалшива новина, която свалила 5-6% подкрепа на ГЕРБ и докарала на власт кабинета „Орешарски“, Борисов започна да изброява фалшивите новини по негов адрес.

„Борисов купил за 2.5 милиона диамант на една колежка, на която дори не й знам името точно как е – мога да се закълна в двата си внука. 12.5 милиона диамант. Ако някой провери, ще установи, че ако има такъв диамант, той е третият или четвъртият в света и кой знае в кой музей се крие. После съм купил имение в Лос Анджелис, където там съм правил оргиите си. Аз никога не съм бил в Лос Анджелис, моите ходения в Америка са в Белия дом, във ФБР, „Сикрет сървис“.

После дъщеря му в Лос Анджелис летяла с „Бугати“ с 300 километра в час. Тя в осмия месец лежи, милата, бременна. После къща в Барселона, преди това остров в Гърция. И те хората викат: „Абе тоя не се ли спря, не се ли накупува“. Младежкият ГЕРБ на обучение бил в Бали за 22 милиона, и аз съм бил там. Хората не са в ежедневието – прочитат го и викат: „А, може и да е вярно“. После свалил съм предаването по Нова, Бог ми е свидетел – не съм ги чувал и нито искам да ги чуя, нито да ги видя. И наслагват, наслагват, наслагват. И създават напрежение“, разясни Борисов пред младежите, които се смееха и ръкопляскаха.

Втора точка в учебника за компромати на КТБ по думите на Борисов била „Най-добрият начин да унищожиш един човек, е да си послужиш с най-добре подбрани истини за него“. „Хващаш 10 души през разни сайтчета, те са анонимни и не можеш да ги съдиш. Ако можеш, ще ги направиш известни“, разясни премиерът методологията на фалшивите новини.

Финансовият министър от първия кабинет на Борисов Симеон Дянков изнесе лекция пред младежите от ГЕРБ „Българската икономика – по пътя нагоре“. На въпрос на журналисти дали присъствието му не означава завръщане на министерски пост, Борисов отрече и обясни, че Дянков дошъл, защото отдавна не се били виждали.

Инфраструктурата ни отесня. Виновен съм, че не послушах Дянков. Той ми каза „Остави една отсечка, българите забравят, нека има с какво да си припомнят какво е било“. Но аз не оставих, разказа премиерът .

Той посъветва присъстващите да отидат до Петрич, където „на няма и километър от Рупите на Ванга“ е открит град, който са търсили много археолози. Гърците са казвали, че е в Гърция, сърбите – в Сърбия, а то си е там, под един хълм“, обясни Борисов успехите на българските археолози.

За катастрофата с участието на президента Румен Радев Борисов коментира: Питаха ме миналата събота, а аз не знаех. Гледах клипа. Това не е клип, а от видеонаблюдението в града – 6 камери. Гледах действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута почват да обезпечават катастрофата, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал. Защо не попадна случайно от ГЕРБ някой, а лидер на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили“, коментира Борисов.

И накрая полицията изкара невинния виновен, а пък той, разбира се, няма претенции. Това ме връща действително преди 90-те година“, каза още Бойко Борисов.

 

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio