НФСБ: Не сме давали съгласие за назначаването на Козарева

НФСБ: Не сме давали съгласие за назначаването на Козарева

Кандидатурата на Козарева за шеф на Агенцията по вписвания не е обсъждана на Политически съвет на управляващата коалиция ГЕPБ и Обединени патриоти. Тази кандидатура не е обсъждана и предлагана и на Коалиционния съвет на Обединени патриоти – НФСБ, ВМРО и АТАКА, както изисква подписаното коалиционно споразумение. За това назначение е отговорна единствено партия АТАКА.

Това съобщиха от НФСБ ден след назначаването на Габриела Козарева за шеф на Търговския регистър.

Политическа партия НФСБ категорично възразява срещу лансиране на кадри ”през задния вход” и то от името на коалиция Обединени патриоти, се посочва в изявлението. Партията намира подобно поведение за недопустимо, „защото руши доверието в управляващата коалиция и не е полезно за държавата“.

От името на ръководството документът е подписан от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.

 

 

 

Козарева бе назначена със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева на 20 август 2018 г. за изпълнителен директор на Агенцията по вписванията. На 10 август Търговският регистър се срина, което породи обществено напрежение.

При обсъждането на проблема на извънредно заседание на парламента във вторник премиерът Бойко Борисов обяви, че до края на седмицата регистърът ще заработи.

Категории ОбществоЕтикети , ,