Прокуратурата ще проверява Ралица Агайн заради „Олимпик“, а правителството иска оставката й

Прокуратурата ще проверява Ралица Агайн заради „Олимпик“, а правителството иска оставката й

Прокуратурата започва проверка на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн по повод прекратяването на дейността на клона на застрахователната компания „Олимпик“.

Предмет на проверката са начинът на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на това управление спрямо конкретния застраховател.

Изявлението от прокуратурата идва на фона на искането за оставка на Агайн от правителството, обявено от финансовия министър Владислав Горанов.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на „Олимпик“ в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик“ да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните. Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Категории Акцент-2, Компании, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio