Детският радиохор протестира с концерти пред БНР

Детският радиохор протестира с концерти пред БНР

Детският радиохор, който откри европредседателството с българския и европейския химни, протестира с концерт пред БНР, който няма да е единствен.

Протестът е заради отстранената на 20 юли от поста си Маестра Караманова и нацначената на нейно място диригентка Теодора Петрова.

Ръководството на БНР е обещало да възстанови на поста Маестра Караманова, но това не е изпълнено.

„Възмутени от подмолните чиновнически хватки, с които се унищожава дългогодишно градената институция Детски радиохор, деца и родители, в продължение на почти цял месец, писаха писма и подписки до ръководството на Българското национално радио с молба да бъде възстановена на работа Маестра Караманова за още два сезона, за да може да предаде на новата диригентка, традициите на тази школа. Писаха до Парламента, Правителството, Агенцията за закрила на децата и къде ли още не“, се посочва в съобщение до медиите.

Политиката на БНР била да не работят с пенсионери, се казва още в текста. „В изкуството няма пенсионери, но сегашното ръководство на БНР приема, че диригент е административна длъжност, а не творческа личност, и заради тези си чиновнически схващания започва унищожителна мисия срещу най-добрия детски хор“, пишат протестриращите.

Снимки: Сергей Антонов

 

 

Категории ОбективЕтикети , ,