И Цецка Цачева заговори за търсене на отговорност за Търговския регистър, но след време

И Цецка Цачева заговори за търсене на отговорност за Търговския регистър, но след време

Министърът на правосъдието Цецка Цачева се присъедини към премиера Бойко Борисов и заговори, че по проблема с рухването на Търговския регистър трябва да се търси отговорност, но „след време“.

По време на визита в Шумен вчера премиерът Борисов коментира, че не е доволен от работата на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова и намекна, че ще поиска отстраняването й, но „след като премине кризата“.

Не може да не се търсят отговорни, когато България няколко дни е без Търговски регистър, каза в интервю за Би Ти Ви Цецка Цачева. И допълни, че решение за санкциите ще се вземе, след като излязат докладите на службите, които работят по търсенето на причините за проблема.

Цачева припомни, че още в петък е подала сигнал до ДАНС, главния прокурор и министъра на вътрешните работи за спирането на работа на регистъра. Тя отказа да коментира дали става въпрос за саботаж.

Цачева каза, че през септември миналата година е получила доклад от изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, в който са били посочени шест мерки, гарантиращи безпроблемната работа на регистъра. Цачева била разпоредила всички те да се изпълнят, като осигурила и финансиране за надграждането на Търговския регистър.

Министърът посочи, че за миналата година за сигурността на регистъра са били дадени 4 млн. лева. Цецка Цачева обяви, че не знае дали фирма „Лирекс БГ“ ООД, която поддържа технически регистъра, е печелила поръчка за тази дейност и преди настоящия договор, който е от май.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio