Телевизия Би Ай Ти спря окончателно

Телевизия Би Ай Ти спря окончателно

Служителите на телевизия Би Ай Ти са без достъп до офисите на медията, не са получавали заплати от два месеца, а новинарските емисии са спрени. Това се твърди в разпространено до медиите отворено писмо, подписано от „екипа на Би Ай Ти“ и изпратено от редакционния и-мейл на телевизията.

В писмо се казва, че опитите на служителите да се срещнат със собственика на медията, за да разберат какво е бъдещето на телевизията, са неуспешни.

Писмото е адресирано до медиите, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, омбудсмана Мая Манолова, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Съвета за електронни медии София Владимирова и Главна инспекция по труда.

Екипът на Би Ай Ти припомня, че след продажбата на медията в началото на годината новият собственик Мирослав Янев е спрял всички предавания и е обявил, че предстоят промени и нова програмна схема. Такава и до момента няма.

„До миналата седмица в ефир се излъчваха единствено новините. Поради възникнал технически проблем вече и това не е възможно. Информация липсва, собственикът е неоткриваем, а служителите не са получавали заплатите си за последните два месеца. Продължаваме да идваме на работа в един нефункциониращ и обезкървен нюзрум. От два дни дори достъпът ни до него е спрян“, пише в писмото.

Служителите на медията искат да разберат защо не получават адекватна информация за случващото се и защо телевизия, купена за милиони, няма пари за заплати.

„Всяка частна компания, разбира се, има свободата да избира как да се развива и дали да продължи да съществува. Важно е това да не става за сметка на служителите и на фона на нарушени трудово-правни отношения. Настояваме за адекватни действия от страна на ръководството на телевизията и компетентните органи в държавата“, завършва писмото.

Категории Акцент, Акцент-2, Медии

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio