Сидеров пита Борисов дали имаме нужда от това правителство

Сидеров пита Борисов дали имаме нужда от това правителство

„Искам отговор от министър-председателя. Трябва ли такова правителство да продължава да управлява, ако не прави благини, не вдига пенсиите, както сме записали в коалиционното споразумение, а се занимава на кого да му затворим заведението, за да може другият олигарх, някой олигарх, да намаже и да стане по-богат.“ Това заяви в Бургас лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Това правителство да се замисли дали имаме нужда от него, или да си търсим друго правителство“, заяви Сидеров. Обръщаме се към правителството: казвам им много внимателно да помислят върху това да вкарат извънредна точка в МС да разгледат поведението на определени членове на правителството“, каза още той.

Според Сидеров затварянето на заведения по морето разчиства икономическа територия.

Действа ли се избирателно и има ли двоен стандарт при затварянето на заведения, попита Сидеров РЗИ в Бургас. Марияна Кокинова от отдела за обществено здраве увери, цитирана от БНР, че се действа законно: „И няма такъв подбор. Подборът е от сигналите, които са постъпвали както в РЗИ – Бургас, така и в Министерство на здравеопазването са постъпвали, в МС са постъпвали, на 112 в момента“.

 

Министър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли ги е да извършват подобни действия – да водят със себе си полицаи, да затварят и въобще да тероризират българския туристически бизнес? Този въпрос зададе лидерът на „Атака“ и групата на „Обединени патриоти“ в парламента Волен Сидеров пред бургаски медии минути преди да влезе в местната здравна инспекция. Изявлението беше предавано на живо през фейсбук страницата на Сидеров.

Изявлението на Сидеров визира поредицата от действия на вицепремиера Валери Симеонов. Ден по-рано той обяви отново в Бургас, че е затворил през уикенда още две дискотеки заради шума – „Какао бийч“ в Слънчев бряг и „Хедон“ на „Каваците“.

 

Категории Акцент-2, Общество, ПолитикаЕтикети ,