Борисов към жътварите на канабис: Наблюдаваме ви

Борисов към жътварите на канабис: Наблюдаваме ви

 

„Много сериозно сме се подготвили за жътвата на канабиса. Наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме. По-добре да знаят, да не се вкарват в затвора.“

Това каза премиерът Бойко Борисов при представянето на резултатите от проучването на незаконната търговия с цигари, проведено от петте големи тютюневи компании в България. За първото тримесечие на годината преброяването на изхвърлените празни кутии е показало 5.8% дял на контрабандните цигари.

В сравнение с предното тримесечие спадът е 0.8 процентни пункта. Това е най-ниската стойност, отчетена откакто се измерва контрабандата на цигари през 2010 г., посочиха тютюневите компании. Проучването е направено от 15 февруари до 17 март и съвпадало с кампанията им срещу незаконната търговия с цигарени изделия.

Агенция Митници отчете от началото на годината заловени 10 тона нарязан тютюн в опит нелегално да бъдат внесени в страната. Количеството е колкото заловеното през цялата минала година.

„Всяка сряда с главния прокурор, службите на МВР и митниците правим среща и обсъждаме резултатите. Личното ангажиране на прокуратурата води до резултати“, посочи премиерът. „Не случайно бюджетът е на излишък от 2 млрд. лв. и има пари за вдигане на заплатите на МВР, армията, учителите, коледни и великденски премии за пенсионерите. Сега даваме и на общините за пътища, обредни домове, игрища, канализация, тротоари“, каза Борисов.

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio