Бивш бизнес партньор на Пол Манафорд се призна за виновен

Бивш бизнес партньор на Пол Манафорд се призна за виновен

Рик Гейтс е ключов свидетел по разследването срещу ексшефа на предизборния щаб на президента Тръмп

 

Рик Гейтс, бивш делови партньор на ексшефа на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп Пол Манафорд, който е ключов свидетел по делото за укриване на данъци, се призна за виновен. За това съобщи CNN.

По думите на Гейтс той скрил заедно с Манафорд информация за 15 чуждестранни сметки, за които е трябвало да съобщи на властите на САЩ. Бившият бизнес партньор твърди, че всичко това е направил под диктовката на Манафорд.

Обвиняемият също така разказва, че „поддръжници на Янукович (бивш президент на Украйна – бел. ред.) изпращат пари по сметки на Манафорд в Кипър“.

Припомняме, че Манафорд и Гейтс са обвинени по 12 параграфа от закона. От следствието заявяват, че Манафорд и неговият делови партньор са работили за украинска регионална партия през 2006-2015г., като парите са изпирани чрез американски и чуждестранни корпорации.

Според следствието Манафорд и Гейтс са скрили от властите на САЩ лобистка дейност. В обвиненията се твърди, че бившият шеф на предизборния щаб на Тръмп е пропагандирал интереси на Украйна по указания на бившия президент на страната Виктор Янукович. Лобистката дейност се отнася до санкциите към Украйна, избори и делото „Юлия Тимошенко“.

 

 

Категории ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio