БСП се разграничи от задържания с Митьо Очите общински съветник

БСП се разграничи от задържания с Митьо Очите общински съветник

 

БСП се разграничи от задържания в Истанбул заедно с Митьо Очите техен  общински съветник в Бургас от „гражданската квота“ Бенчо Бенчев. От партията настояват Бенчев да напусне незабавно поста си.

„Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на БСП“, отблязват от левицата в писмо до медиите.

В профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова лично коментира случая. Посочва, че партията трябва да реагира, независимо че не става дума за неин член.

Интерпол издирва общинския съветник от Несебър Пейко Янков и ямболията Калоян Колев, чието име се свързва с това, че е един от първите, опитали да помогнат на Димитър Желязков-Очите след стрелбата във „4you“ през юни 2016 г.

Специализираните полицейски служби на България и Турция са арестували Димитър Желязков Очите в стая на истанбулския хотел „Рамада”, наета от бившия депутат от ДПС Несрин Узун и зам.-председателя на ОбС-Бургас Бенчо Бенчев.

Очите е бил настанен в стаята инкогнито, в опит да бъде укрит. По тази причина Бенчев и Узун, които имат общ бизнес в Турция, са се оказали в центъра на операцията, съобщава „Флагман“. Те са задържани, но не като част от ОПГ-то, съобщиха прокурорите по делото срещу групата на Очите – Евгения Станкова и Калин Близнаков.

Бенчев и Узун са освободени. Засега остава неясно дали срещу Узун и Бенчев ще бъде повдигнато обвинение за укривателство.

Независимият от квотата на БСП общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев стана известен с автомобила си Ролс Ройс, който бе ударен миналата година на кръстовище от студент. След катастрофата предизвика председателката на партията Корнелия Нинова тогава да се скара Бенчев, че „не е морално“ да кара такава луксозна кола и „да се демонстрира подобен лукс“.

СРС-тата и доказателствата срещу Очите и неговата банда, която години наред е рекетирала търговци по Южното Черноморие, са 34 тома. Делото ще е много тежко, затова към него ще бъдат привлечени още прокурори. Очаква се босът на групата Митьо Очите да бъде екстрадиран, като България се очаква да направи такова искане до часове. В момента той се намира в турски арест. А българската прокуратура изрази благодарности за съдействието на турските служби.
 

 

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio