Общината не знае кой притежава „Царските конюшни“

Общината не знае кой притежава „Царските конюшни“

Администрацията на столичния район „Оборище“ все още не е наясно кой е собственикът на сградите от комплекса „Царски конюшни“. Нейният покрив
изгоря през нощта в събота срещу неделя.

 

„Това са абсолютно изоставени сгради, заключени в карето между булевард „Дондуков“, булевард „Васил Левски“, улица „Панайот Волов“, улица „Врабча“. Сградите са в непосредствена близост до Английската гимназия, което мен повече ме тревожи, защото ако останат необезопасени, това може да възпрепятства преминаването на ученици, на майки с деца и въобще хора в района на пожара“, съобщи пред БНР Васил Цолов, кмет на район „Оборище“.

По думите му днес ще се събере комисия,  която ще има възможността да оцени точните щети, които са нанесени.  „Не мога да кажа кой е собственик на сградата, днес ще вземем документите през община „Оборище“, за да видим кой е собственик на сградата и да можем да му предявим съответните претенции по обезопасяването на сградата. Дори собственикът да откаже да поеме отговорност, има съдебен ред, по който той ще бъде принуден, така че държавата ще си влезе в служебните задължения“, каза още кметът на „Оборище“.

От Сдружение „Спаси София“ излязоха с остра позиция по случая и поискаха оставката на министъра на културата.  Той от своя страна съобщи предо Нова телевизия, чме сградата ще бъде възстановена във вида, в който е била.

Снимка: БГНЕС

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio