Нинова от Бузлуджа: Шайката си отива, да започнем разговор с народа си

Нинова от Бузлуджа: Шайката си отива, да започнем разговор с народа си

 

 

„Държавата ни се управлява от шайка. Тази шайка пороби народа си, открадна България. Тя си създаде правила и закони, които ги направиха безнаказани. Тази шайка посегна и на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг, провокатор. На всеки такъв му се затваря устата, уволнява се от работа, бизнесът му се преследва. Шайката си отива, народът остава и той трябва да избере пътя си.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от връх Бузлуджа на традиционния събор на левицата, цитирана от „Фокус“.

По думите ѝ е било посегнато на „правото ни да мислим свободно, да говорим свободно, да бъдем с различно мнение, да бъдем хора с достойнство“. По данни на прес центъра на БСП  50 хиляди са уважили събора под историческия връх.

Според Нинова БСП предлага държавата да не приватизира националните си богатства, да създаде свое собствено българско производство, да се направи програма за развитието на всеки регион у нас, да се намали ДДС на лекарствата. „Не трябва да си правим илюзии, сигурно и в нашите редици ще има хора, които няма да приемат предложението ни към народа ни. Нека, нека да спорим, може би в спора ще решим истината. Не се отказвайте, колкото и да е трудно. Който и да е срещу нас, имаме своите смели идеи. Бъдете неподкупни, да бъдем последователни, за да ги докараме докрай“, обърна се тя към симпатизантите на БСП.

„Не казваме, че всичко ще бъде сега и веднага, но трябва да започнем разговора с народа си. Той е – край на Прехода, обща национална енергия за друг път на развитие на България. Не може 10-15 души да владеят 70% от земята ни. Да разговаряме да сложим таван на субсидиите, парите да отидат при малките и средните производители, които гледат плодове и зеленчуци, които хранят българския народ. Да говорим за най-големия бич в България – бедността и неравенствата. Защо не седнем и не решим, че всички стари пенсии трябва да се преизчислят, с 200 лева не може да се живее“, каза още Нинова. Рекорден брой хора се събраха на Бузлуджа днес.

Там е и бившият премиер Сергей Станишев.

В България е създадена политико-олигархична група, която си е просвоила държавата и годишно „краде“ по 10 млрд. лева. Тази „прослойка от икономически кръгове“ си купува политици от всички цветове и няма значение кой управлява – те са добре, казва лидерът на БСП.

Другата тема за „разговор“ според нея е „българската земеделска земя“, като предлага да бъде сложен таван на субсидиите, които да се насочват към малките и средните производители.

Истанбулската конвеция  е била била тема, по която ГЕРБ и „Обединени патриоти“ имат „непреодолимо различие“ и всяко друго решение на съда е щали да предизвика „разлив между политическите субекти в управлението, което и без това се тресе от политически скандали“ , заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред журналисти на Бузлуджа.

В решението на съда Станишев вижда „ясна политическа конюнктура“, защото мотивите на съда са „слаби и неубедителни“. Той определи решението като „тъжна новина“, защото показва, че Законът отстъпва на политическия натиск. Според него е добър знак това, че БСП ще внесе предложения за промяна на закона за насилие над жени и деца.

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio