Сидеров плаши Симеонов със съд

Сидеров плаши Симеонов със съд

Волен Сидеров заплаши своя колега от патриотичната коалиция Валери Симеонов със съд за клевета.

Лидерът на Атака заяви в ефира на Нова телевизия, че вицепремиерът и лидер на НФСБ трябва да се извини на него и на колегата му Николай Александров, който внесе промените в закона за приватизацията.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е готов да съди лидера на НСФБ и свой коалиционен партньор Валери Симеонов за клевета.

Сидеров постави ултиматум на Симеонов – лидерът на „Атака“ заяви пред Нова, че ако Симеонов не се извини, както на него, така и на колегата му Николай Александров, който внесе промените в закона за приватизацията, двамата ще заведат дело срещу Симеонов за обида и клевета.

Повод за това е обвинението на вицепремиера Симеонов, че депутатите от „Атака“ лобират в полза на братята Домусчиеви около прокарването на поправките в закона за приватизацията.

Валери Симеонов заяви публично, че поправките се правят, така че да се опростят 58 милиона лева неустойки, които братя Домусчиеви дължат на държавата заради неспазен приватизационен договор за Българския морски флот (БМФ). Законовите промени, внесени от  Николай Александров и Емил Димитров от ВМРО, се прокарват в полза на Домусчиеви, твърди вицепремиерът.

В телевизионния ефир Сидеров съобщи още, че вицепремиерът действа антиправителствено и че лесно може да му бъде намерен заместник.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,