Непознати компании ще въвеждат електронен билет в София срещу 75 млн. лв.

Непознати компании ще въвеждат електронен билет в София срещу 75 млн. лв.

Публикувано на Категории Акцент, Пари Сподели

Консорциумът „Си Ен Ес- София Тикетинг Систем“ е избран за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на електронната системата за обществения транспорт в София, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Консорциумът, който обединява непознатите за широката публика компании „Компютърнет Сървисиз“,  „Асис Електроник Ве Билишим Системлери Аноним Ширкети“ и „Тикси“ АД е готов да изпълни задачата за 73.248 млн. лева.

Консорциумът трябва да изгради новата система за билети в рамките на 24 месеца, като се предвижда въвеждане в експлоатация на повече от 15 хиляди устройства в над 1350 превозни средства от 4 типа транспорт, монтаж на оборудване в 11 депа, 52 метростанции и над 80 търговски обекта. Част от договора е интеграция на новата система към вече съществуващите и обучението на 3000 служители на ЦГМ и транспортните оператори.

Според съобщението на Центъра за градска мобилност  новата билетна система „ще донесе повече удобства за пътниците, тъй като ще може да се използва един превозен документ за различните видове транспорт“.

Обществената поръчка за избор на победител започна на 20 март тази година, като постъпиха десет оферти. Четири от компаниите бяха отстранени, заради пропуски и неясноти в подадените документи.

Офертите са оценени от комисия от 15 души, сред които 7 общински съветници.

Категории Акцент, Пари

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio