Борисов натюр: „Вижте как беше през 90-те – армията затваря и загражда“, „Има държави и напалм ползват“

Борисов натюр: „Вижте как беше през 90-те – армията затваря и загражда“, „Има държави и напалм ползват“

Публикувано на Категории Акцент-2Етикети Сподели

Министър-председателят Бойко Борисов поиска от министрите си да се вземат всички възможни мерки, за да се спре заразата от чума по дребните преживни животни. По думите му всичко, което се прави от държавата е правилно, защото няма друга европейска и световна практика за справяне.

Ето и няколко цитата от изказването на премиера Борисов.

„Аз гледам животни, това ти е като дете и разбирам хората, които страдат. Упрекът ми към вас, специално към агенцията по храните, е, че трябва да проявите максимално човечност – това са животинки. Да обясните, да кажете, но след това 1.1 млн. трябва да се избият, ако не се прекрати тази зараза.“

„Порожанов (министър на земеделието – бел. ред.), разпореждам ти да видиш как до `90-а година – в комунистическия режим, как се е действало в такива случаи. Армията затваря и загражда – и по същия начин.”

„Има държави, с напалм горят всичко около границата, на 10-километрова зона, за да прекратят подобна зараза. Просто проявете необходимото съчувствие, човещина, бързо плащайте.”

“Така направете, че да се реши този въпрос. Изпуснем ли заразата да мине в други населени места, тогава ще плачат всички.”

„Помолете хората да не крият животните. Един милион и 300 хиляди са овцете и козите и едно е да избием 4 хиляди или 30 хиляди”.

Категории Акцент-2Етикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio