Босия поиска разпускане на парламента и на правителството

Босия поиска разпускане на парламента и на правителството

Обявилият гладна стачка преди 34 дни дисидент и литератор Николай Колев – Босия настоя да се разпусне и парламентът, и правителството. Той предложи президентът Румен Радев да свика общонационална кръгла маса без политици. Там да бъде изготвена програма за управлението на страната, след което да се избере програмен парламент да се състави програмно правителство, като то да работи за реализиране на идеите от кръглата маса.

„Само тогава можем да стъпи на здраво, иначе сега сме обречени. Политиците нямат усет за това, което трябва да се свърши, те се занимават с далавери и маса пари отиват на вятъра“, каза още протестиращият.

По време на пресконференцията си в БТА той съобщи, че е получил покана от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за разговор в сградата на НС. След това Босия напусна пресконференцията в инвалидна количка. По думите му той е поканил Караянчева в дома си, защото няма сили да ходи.

Подкрепата за стачкуващия заявиха Ренета Инджова, бивш служебен премиер, и бившият служител на НСО подп. Николай Марков.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,