Миков: БСП се управлява еднолично

Миков: БСП се управлява еднолично

Публикувано на Категории Акцент, ОбществоЕтикети , Сподели

БСП се управлява еднолично, заяви Михаил миков пред bTV. Бившият лидер на соцпартията смята, че всички тенденции за това са налице – вземат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци.

„В момента се нарушават принципите на колективното ръководство на БСП, което е и известно в партията“, каза още Миков. Той посочи като пример вота на недоверие. Той не бил обсъждан от Националния съвет на БСП и според Миков е провал, защото не е утвърдил БСП като опозиция.

Според Миков подобни политически действия се решават в тесен кръг около лидера Корнелия Нинова.

„Наблюдават се отношения с големи организации – Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Друго организации пък затъват – Монтана например“, твърди Миков. Той смята още, че вътрешната криза в левицата не е заради предстоящите избори, а заради опита да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения.

Бившият лидер на БСП посочи напускането на Жельо Бойчев и отстраняването на Спас Панчев като илюстрация на напрежението вляво.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,