Босия до президента: Отговорът на писмото ми е повече от скромен (снимки)

Босия до президента: Отговорът на писмото ми е повече от скромен (снимки)

 

С отворено писмо президентът Румен Радев призова Николай Колев-Босия да прекрати гладната си стачка, а институциите да се заемат с проверка на твърденията му за корупция в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Държавният глава посочва, че на 12 юни е получил писмо от Николай Колев-Босия за намерението му да протестира срещу схемата за продажба на шофьорски книжки и корупционни схеми в агенцията, като то е било препратено до прокуратурата.

„Приветствам всяко гражданско действие в борбата с този порок. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съмишленици“, казва Радев. Той призовава Босия да прекрати гладния си протест, тъй като вече е привлякъл достатъчно внимание върху проблема.

Ето пълния текст на отговора на Николай Колев-Босия до президента Радев:

„ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

Прочетох отговора ви на моето писмо-декларация и съм дълбоко разочарован от него. Знам, че президентската администрация е с много нисък КПД и интелектуален капацитет, но до такава ниска степен не очаквах да бъде.

Отговорът, който са ви написали вашите съветници и технически изпълнители е повече от скромен и уязвим.

Не може съветник с някакъв зачатък на интелект да отговаря на писмото ми на 24-ия ден след като сте го получили, още повече, когато се отнася за хуманитарен момент. Това е грубо, нетактично и безумно.

Това, че вашият главен секретар е изпратил декларацията ми до Главния прокурор е направо дебилно. Смятате ли, че ако аз исках да сезирам Главния прокурор (нещо, което съм направил), ще сезирам криминално проявеното лице Цацаров, използвайки президентската институция? Вашите съветници явно са подготвяни в училище за бавно развиващи се.

В писмото ми декларация бях поискал среща с вас, за да ви докажа с документи и факти за организираната престъпна група, създадена и подкрепяна от криминално проявеното лице Московски. Това щеше да ви даде основание да свикате Съвета по национална сигурност, за да престанат убийствата и осакатяването на хиляди невинни български граждани. Във вашия отговор няма и дума за това!

Накрая вие се обръщате към мен да прекратя гладната си стачка, но не споменавате нищо за условията, които съм поставил. Ако вие се бяхте обърнали към Парламента с въпросите дали ще уважат моите искания-разбирам, но вие не правите нищо такова. Явно смятате, че аз при вашия отговор ще подскоча до небето от кеф, че сте ми написали едно възглупаво писмо и веднага ще си поръчам порция кебапчета, шопска салата и отлежала гроздова.

Нямате основание да ми се сърдите на отговора. Каквото писмото ви-такъв и отговорът ми

5 юли 2018 г.

София Н. Колев-Босия

 

Снимки: Сергей Антонов

 

Категории Акцент-2, ОбективЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio