„Студия Трансмедия” категорично отрича неверни твърдения

„Студия Трансмедия” категорично отрича неверни твърдения

Не за първи път „Студия Трансмедия“, нейният издател, както и управляващият редактор Мирослав Иванов са вписвани във въображаеми схеми от медии, които не зачитат журналистическата етика. Във всевъзможни сфери, обръчи и други конспирации, които имат за цел да дестабилизират страната. Обвиненията никога не са обосновавани с факти и единствената им цел е да подкопават авторитета и доброто име на изданието, на журналистите в него и на издателя.

Последната подобна публикация е от 28 юни 2018 г. в онлайн изданието на „24 часа“. В нея Мирослав Иванов е наречен „медиен защитник на Цветан Василев“, който разпространява компромати.

Статията „Анонимен сайт излъга за “острова на Бойко”.  Казва го Антонис Серетис. С името си (Обзор)“ е за спряното предаване “Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия за придобит от премиера Борисов гръцки остров. „Студия Трансмедия” разработи темата и стигна до извода, че новината е фалшива. Във връзка с публикацията Мирослав Иванов беше поканен при Милен Цветков, но отказа участие. Въпреки отказа му „24 часа” твърди без никакви аргументи, че поканата към него „би направило цялото предаване да изглежда като преднамерена и организирана от Василев атака срещу премиера“.

Опитът за компрометиране на управляващия редактор е пореден натиск върху „Студия Трансмедия“ заради нейната редакционна политика. Това няма да спре екипа на медията да работи по значими за обществото теми при спазване на журналистическите стандарти за обективност и етика.

Категории МненияЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio