Депутатите ще обсъдят вота на недоверие

Депутатите ще обсъдят вота на недоверие

На извънредно заседание на парламента днес ще се проведат дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към правителството. Гласуването по вота ще бъде в петък – 29 юни.

Левицата реши да внесе втория вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ заради провал в политиката по сигурността. Под искането за свалянето на правителството са се подписали 80 социалисти. ДПС не са сред подписалите искането за вот, но се очаква да подкрепят БСП в гласуването. Все още не се знае дали двамата народни представители на изключения от БСП Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ ще подкрепят вота.

Сред мотивите за вота, които БСП открои, попадна растяща битова престъпност и конкретно телефонни измами. Провал при осигуряване на националната сигурност, провал в работата на МВР, неразкриване на убийства, неосигуряване на адекватни условия за военнослужещите също са останалите причини БСП да иска вот на недоверие.

Вотът най-вероятно няма да бъде успешен. От парламентарната група на варненския бизнесмен Веселин Марешки „Воля“ вече обявиха, че нямат намерение да гласуват за свалянето на правителството. БСП и ДПС имат общо 105 депутати, а за свалянето на правителството са необходими 121 гласа, заради което се очаква вотът да е неуспешен.

Категории АкцентЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio