Борисов ще обсъди борбата с тероризма с израелския премиер Нетаняху

Борисов ще обсъди борбата с тероризма с израелския премиер Нетаняху

 

Продължава визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Израел. Той ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху днес.

Ще бъдат обсъдени двустранните отношения в областите от взаимен интерес, включително в сферата на сигурността и борбата с тероризма.

След това министър-председателят има и срещи с президента на Израел Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог.

Премиерът ще се поклони на Божи гроб, а след това заедно с водената от него делегация ще бъдат на аудиенция при патриарха на Ерусалим Теофилос Трети. Те ще имат среща и с българската общност в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова.

В Рамалла делегацията ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдалла за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

В Ерусалим премиерът Борисов ще проведе среща с председателя на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. По-късно Бойко Борисов ще участва в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес.

Във водената от Борисов делегация са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на Българската православна църква и на еврейското вероизповедание.

Утре българският премиер ще бъде на посещение в Палестинската автономия.

Борисов е на посещение в Израел за трети път.

 

Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху.  Снимка: Правителствена пресслужба

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio