Четири шествия блокират София в събота

Четири шествия блокират София в събота

Планирани са засилени мерки за сигурност

 

Четири различни шествия ще има в София в събота, съобщиха от СДВР. Най-голямото е „София Прайд“, но освен него има планирани още три.

Възможно е да има и спиране на движението, предупреждават от полицията. Ще има и буферни зони, зда да не се смесват участниците в отделните събития.

Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети. Според МВР са взети всички необходими мерки за предотвратяване на инциденти и нарушения на обществения ред. Оттам се обръщат към минувачите с призив да проявяват толерантност и да спазват обществения ред.

От 14 до 16:30 ч. е заявено шествието „Поход за семейството“ – от площад „Независимост“,  през бул. „Цар Освободител“, покрай сградата на Министерския съвет, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по бул. „Витоша“ до Националния дворец на културата.

От 17 ч. пред билетния център на НДК ще започне концерт с наслов „За Възраждане на семейните ценности“. Той е организиран от партия „Възраждане“ и приключва в 20 часа.

В 18 ч. пред пилоните на НДК ще се събират участници в друго шествие, което ще мине по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, покрай стадиона до езеро „Ариана“.

От 17 ч. в Княжевската градина ще има протест „Да спасим децата на България и българското семейство“.

На същото място от 16 ч. е сборният пункт на „София прайд“, като тази година мотото е „Различни хора, равни права“. Шествието започва в 19.00 часа.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio