Река в Несебър била отклонена заради заведение

Река в Несебър била отклонена заради заведение

Река Хаджийска в Несебър е била незаконно отклонена с 300-400 метра, а на това място е построено заведението  Тhe One. Това съобщи мицепремиерът Симеонов пред БНТ.

Отклонението е направено в периода от 2001 до 2016 г., но все още се уточнява кога по-точно. Според Симеонов реката напоследък се затлачва и община Несебър е принудена да осигурява пари за почистване.

По отношение на незаконните според него постройки в Слънчев бряг той уточни, че те „приличат на молове, но са направени без изкопни работи, те са малки НДК-та, не отговарят на никакви изисквания, направени са по време на възхода на ВИС“.

По думите му въпросните заведения са с едно-единствено разрешение – за поставяне. Поставени са като преместваеми обекти. По закон такава постройка може да е 15 кв. м, но въпросните заведения надвишавални нормата близо 100 пъти.

В подкрепа на твърденията си Симеонов показа документи от Министерството на туризма. Той подчерта, че при силен вятър или природно бедствие тези постройки могат да бъдат много опасни.

Вицепремиерът посочи и още едно нарушение – паркинга до хотел „Оазис“, където се искат такса от 10 лв. Според него незаконни са и някои от най-популярните плажни барове в Слънчев бряг. Симеонов ще говори днес с министъра на туризма Николина Ангелкова и след това ще сезира прокуратурата. Спорът между двамата ще има развитие и на заседанието на правителството.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,