Цветанов: Президентът завижда на Борисов заради успехите

Цветанов: Президентът завижда на Борисов заради успехите

Бившият силов министър препоръча на Румен Радев да намери начин да покани премиера

 

„Президентът Радев, чувствайки се изолиран от европейската политика, даже от световната политика, концентрира вниманието си върху това противоречие, за да има челен сблъсък с премиера и с парламента. ГЕРБ винаги е реагирала след изказване на Румен Радев, търсете причината за нарушената комуникация между институциите не в парламента, а в президентството”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на бТВ.

Не трябва да завиждаме на никого заради неговите успехи, подчерта бившият силов министър. Според него Радев използва събития от преди месеци, за да нагнетява напрежение.

Във връзка с коментарите, че Бойко Борисов не идва в Народното събрание или се появява за едно кафе време и си тръгва с оставката на председателя му, той отговори: „Знаете колко е динамична програмата на министър-председателя особено през последните 6 месеца. Той изпълнява международната си програма, която е написана месеци преди това”.

„Президентът е в правото си също да намери начин или да покани министър-председателя, или да мине през парламента, за да изпие едно кафе”, посочи Цветанов. В същото време той не спести критиките си към работата на назначеното от Радев служебно правителство, като заяви, че действията на кабинета „Герджиков” по линия на новите изтребители са били непрозрачни.

По въпроса със скандалите около изборите в с. Галиче Цветанов използва любопитни аргументи – кандидатът на ГЕРБ бил регистриран земеделски производител от 1997 г., докато този на БСП бил по майчинство през последните години; снимката на вече избрания нов кмет от партията на Бойко Борисов с Ценко Чоков не значела нищо, защото ловната дружина на селото наброява 90 души, сред които била и майката на „червения” кандидат.

Категории АкцентЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio