Протестът срещу АЕЦ „Белене“: Това е предателство! (снимки)

Протестът срещу АЕЦ „Белене“: Това е предателство! (снимки)

Контрапротестът на АБВ в подкрепа на централата бил плануван, без да се обявява публично

 

Протест срещу намерението за подновяване на проекта за АЕЦ „Белене“ се състоя във вторник в три града – София, Варна и Русе. Той бе организиран от партиите, членуващи в коалицията „Демократична България“.

„Възобновяването на този опасен, икономически несъстоятелен, технологично остарял проект, е пагубен за българските геополитически, финансови и екологични интереси. Това е завой към Кремъл и рестарт на краденето. АЕЦ „Белене“ е измама спрямо българските избиратели и представлява драстично отклонение от европейския път и опит енергийната зависимост на България от Русия да бъде невъзможна за преодоляване през следващите десетилетия“, се казва в съобщението на „Демократична България“.

Едновременно с протеста срещу „Белене“ в София е бил насрочен и контрапротест в подкрепа на „положителното развитие на ядрената енергетика“, организиран от новия председател на АБВ Румен Петков. За него от „Демократична България“ разбират, когато в понеделник са извикани техен представител в полицията с искането да променят деня, мястото и часа на събитието, защото вече имало заявка за контрапротест от партия АБВ.

Снимки: Сергей Антонов

 

Категории ОбективЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *