Прокуратурата иска отстраняване на Десислава Иванчева като кмет на „Младост“

Прокуратурата иска отстраняване на Десислава Иванчева като кмет на „Младост“

Обвинението твърди, че тя изготвяла документи и в ареста

 

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева.

Тя бе задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери според прокуратурата. Обвинението било установило, че „в арестното помещение, където изтърпява мярката си за неотклонение, тя е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация“.

„По този начин тя била осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район въпреки задържането й под стража“, твърди специализираната прокуратура.

Зрелищният арест на Десислава Иванчева на 17 април повдигна много въпросителни, но които прокуратурата не даде ясен отговор. И днес не е ясно защо Иванчева стоя с часове с белезници на публично място, както и какво е наложило събирането на доказателства в отсъствието на адвокат.

 

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *