Познати имена в новото руско правителство

Познати имена в новото руско правителство

Публикувано на Категории Акцент-2, Планета Сподели

Президентът на Русия Владимир Путин одобри предложения от премиера Дмитрий Медведев състав на новото правителство, предадоха руските информационни агенции.

„Хората са популярни, с добър и доказан опит“, подчертал Путин при подписването на указа.

Голяма част от досегашните министри запазват постовете си, а някои преминават на нови длъжности. Намалява се броя на вицепремиерите от 10 на 9, както и на министерствата от 21 на 20, пише руското бизнес издание РБК Дейли.

В пряко подчинените на Путин ведомство има само едно ново име и това е на Евгений Зиничев, който поема Министерството на извънредните ситуации. Сергей Лавров остава министър на външните работи на Русия. Постовете си запазват също министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на правосъдието – Александър Коновалов и на отбраната – Сергей Шойгу.

Първи вицепремиер в новото правителство става финансовият министър в предния кабинет на Медведев Антон Силуанов. Той ще бъде и финансов министър. Постовете си запазват министърът на промишлеността и търговията – Денис Мантуров и на икономическото развитие – Максим Орешкин. За енергетиката остава да отговаря Александър Новак.

Вицепремиер по образование, здравеопазване и социални дейности ще бъде Татяна Голикова. В нейния ресор местата си запазват министърът на здравеопазването  Вероника Скворцова, министърът на културата Владимир Медински, както и министърът на труда и социалната защита – Максим Топиливн.

Категории Акцент-2, Планета

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *