Пламен Георгиев поиска комисията му да може и да арестува

Пламен Георгиев поиска комисията му да може и да арестува

Председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев поиска комисията му да да получи правомощия „поне да задържа лицата“. Георгиев аргументира искането си с показания арест на кмета на община „Младост“ Десислава Иванчева. „Ние организирахме всичко, експлоатирахме СРС-ата, участвахме в цялото разследване по събиране на доказателства и в един момент вече дори не можахме да задържим г-жа Иванчева. Това не го направихме ние“, каза Георгиев в парламента, след като депутатите одобриха членовете на комисията.

„Казах, че ще бъдат задържани хора с пари. Мисля, че изпълних първото обещание, което дадох. Оттук нататък продължаваме по същия начин“, каза Георгиев. На въпрос дали и следващите арести ще бъдат така показни, Георгиев каза, че всичко зависи от това къде ще бъдат задържани лицата. „Ние не можем да им казваме къде да получават подкупа. Ако го получат в центъра на София, както е конкретният случай, ще бъдат задържани в центъра на София. Ако го получат пред моя кабинет, ще бъдат задържани там“, закани се Георгиев. Той съобщи, че се разследват още хора от властта.

„Всеки един случай бих разследвал, няма чадър над никого“, каза Георгиев.

Той представи своите заместници и ресорите им. Антон Славчев, който беше непрекъснато до Георгиев в публичните изяви около ареста на Иванчева ще отговаря за разкриване на престъпленията. Антоанета Цонкова ще поеме работата при отнемане на незаконно придобитото имущество. Пламен Йоцов ще оглави звеното на КПКОНПИ, отговарящо за превенцията на корупцията, а Силвия Къдрева ще се занимава с декларациите на публичните лица.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *