Нинова: Цветанов да плати от джоба си присъдите в Страсбург

Нинова: Цветанов да плати от джоба си присъдите в Страсбург

Зам. председсателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да плати от джоба си осъдителните присъди срещу България от Европейския съд по правата на човека в Страсбург, които са следствие от негови изказвания.

Tова призова лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за сутрешния блок на БиТиВи. Нинава отправи предложението си в контекста на последните атаки от Цветанов по адрес на президента Румен Радев. Те бяха по повод провелия се Консултативен съвет за национална сигурност, след който заместникът на Бойко Борисов в партията обяви, че държавният глава гледа на Изток вместо на Запад и че е поел курс към извеждането на България от ЕС и НАТО.

„Г-н Цветанов вече трети или четвърти път отправя тежки обвинения, най-тежките по НК – измяна, шпионаж… Казах му внимавайте какво говорите, за да не сме осъдени пак в Страсбург. Питам кога Министерският съвет ще предяви претенции Цветан Цветанов да плати от джоба си осъдителните присъди. Тогава ще повярвам, че Бойко Борисов е обективен“, посочи Нинова.

По думите на Нинова самият Радев се обърнал по време на КСНС към Цветанов с: „Г-н Цветанов, въздържайте се да коментирате неща, от които не разбирате“.

Според Нинова атаката срещу Радев е стратегия на ГЕРБ. Острието на тази кампания е Цветанов, а причината – страхът от авторитета и рейтинга на президента.

Нинова определи като „мантрата“ тезата, че Румен Радев е кандидатура, посочена от Леонид Решетников.

„Представете си аз да кажа, че Цецка Цачева е посочена от някое посолство. Трябва аз да вляза в обяснителен режим и да викам „не, не е така“. Цветанов трябва да докаже думите си, не аз да ги отричам. В противен случай – среща в съда.“, каза лидерът на БСП.

 

 

Категории Акцент, Акцент-2, КоментарЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *