Внесоха искането за постоянен арест на Иванчева

Внесоха искането за постоянен арест на Иванчева

Предстои съдът да насрочи за днес съдебното заседание по мерките

 

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвинени за корупционни действия в столичната община „Младост“.

Предстои съдът да насрочи за днес съдебното заседание по мерките. В 18 часа днес пред Специализираният съд е насрочен протест в защита на Десислава Иванчева, заместничката й и задържания бивш кмет на района. Кметът на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета й пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване.

Иванчева беше задържана на столичния булевард „Васил Левски” и държана с белезници на улицата, докато разследващите броят хилядите белязани банкноти евро, а медиите имаха възможност да проследят от начало до края акцията. Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев каза, че подкупът, намерен в колата на кмета на „Младост“, е получен заради забавени съзнателно процедури.

Посредникът по получаване на подкупа, който е бивш кмет на района, е направил пълни самопризнания. Гешев разясни, че преговорите за подкупа са траели повече от 3 месеца. Общо като „рушвет” Иванчева договорила 500 хил. евро. Намерените 70 хил. евро са били „първата вноска” в хода на строителството. Всичко е документирано със СРС-та, има и личен обиск на кмета на „Младост”, има достатъчно доказателства, че парите не са подхвърлени. Те са били белязани с вещество, което е намерено и по нея, заяви Иван Гешев в отговор на коментарите за подхвърляне на парите в колата на кметицата.

Иван Гешев бе категоричен, че по случая има записи, представляващи „всичко, за което един прокурор може да мечтае”.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *