Показно арестуваха кметицата на столичния квартал „Младост“

Показно арестуваха кметицата на столичния квартал „Младост“

 

Кметицата на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева е арестувана зрелищно. Белезниците щракнали в момента на престъплението, както съобщава Нова тв. Иванчева е задържана с голям подкуп.

При акцията, извършена на бул. „Васил Левски“ в центъра на Софияе арестувана и заместничка на Иванчева, както и на посредници за предаването на подкупа.

На местопрестъплението се оказват камерите на телевизии, новината се разпространява мигновено в социалните мрежи. В коментарите се изразява съмнение за истинската причина за задържането – спирането от кметицата на презастрояването на квартала и унищожаването на зелени площи.

Иванчева сезира президента и поиска налагане на частично вето върху новия Закон за устройството и застрояването на Столична община. Преди това се опита да спира строителства на спорни терени.

Христо Иванов, лидер на „Да, България“ написа във Фейсбук:

„Арести, координирани с проправителствени “медии” (и зорки пропагандисти на управляващите), оставяне на задържаното лице повече от час с белезници в центъра на града… гледали сме вече този тип продукции и знаем, че нищо от това не обслужва никаква процесуална цел. Който се съмнява- справка решенията на страсбургския съд срещу България по Цветановите подвизи. Не знам дали госпожата е взела подкуп. Знам, че тече кампания за легитимирането на Пламен Георгиев за нов главен прокурор и на Цацаров за приемливо назначение в Конституционния съд тази есен. Накрая плащаме всички ние….“

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *